İlçemizi ve İlimizi de Doğrudan İlgilendiren Depremle ilgili kişisel olarak ne gibi hazırlıklar yaomalıyız.

KADOSAK Derneğimizin Bilgilendirmesini Sorumlu Yayıncılık Anlayışı içerisinde Aynen Yayınlıyoruz.

DEPREM ÇANTAMIZDA NELER OLMALI


*Ailenin tümüne 72 saat yetecek kadar su *Mevsime uygun yedek Kıyafet
*Yüksek kalorili ve enerji verecek konserve, kuruyemiş gibi gıdalar
*Sigorta poliçesi, pasaport vb fotokopileri *Alkollü mendil, sabun gibi hijyenik malzemeler
* İlk yardım çantası; düdük, makas, çakı, fener, pilli radyo, yedek pil gibi malzemeler ile ev ve araçların yedek anahtarları ve bir miktar para. *Mümkünse mat ve uyku tulumu da uzun süre dışarıda kalmamız gereken durumlarda hayatımızı kolaylaştıracak malzemelerden...

 Kişiye göre değişen malzemeler:

Standart malzemelerin yanı sıra, bir de bireylerin ayırt edici özelliklerine göre değişkenlik gösterecek malzemeler vardır. Örneğin bebekli ailelerin acil durum çantasında bebek bezi, mama gibi malzemeler olmalıyken, düzenli ilaç kullanan bireylerin ilaçları acil durum çantasında yer almalıdır. Yine engelli bireylerin gündelik yaşamlarını kolaylaştıran malzemelerin yedekleri de acil durum çantasında bulunmalıdır.

 Bu çanta nerede durmalı?

Kolay ulaşılabilir ve kolay görülebilir bir yerde olmalı. Bu mutlaka bir çanta olmak zorunda değil. Örneğin, binalardan yeterince uzakta, güvenliğinden emin olunan bir depomuz varsa bu depoda veya binalardan yeterince uzakta, açık bir otaparkta bulunan bir aracımız var ise aracımızın bagajında da bu malzemeleri hazır tutulabiliriz. Burada önemli olan nokta, hazırladığımız çantanın kolay erişilebilir ve taşınabilir olması.

Bir acil durum çantası hazırlamayı tercih etmiyorsanız, acil durum malzeme listesi oluşturabilir, binayı terk ederken listeye bakarak almanız gereken malzemeleri hızlıca derleyebilirsiniz.

Cahit edikli hocam dan alıntı...